Kaakslagen aan Nederland

Op dit blog zal ik, als mede-oprichter van de bekende newsservice "NewsHitter" op Twitter zaken aan de kaak stellen die mij verwonderen.
Uiteraard is uw serieuze mening op mijn kaakslagen van harte welkom.

donderdag 22 januari 2015

Opgepakte vader mag doodziek dochtertje opzoeken


Een emotioneel moment voor de Australiër Adam Koessler: voor het eerst in drie weken heeft hij zijn doodzieke dochtertje mogen opzoeken. Hij zit vast omdat hij haar cannabisolie heeft gegeven om haar pijn te verlichten.
De Australiër Adam Koessler gaf eind vorig jaar zijn 2-jarige dochtertje de cannabisolie om de bijwerkingen van haar chemokuur te verlichten, meldden Britse media. Cannabisolie is in Australië verboden en daarom werd Koessler op 2 januari gearresteerd en vastgezet.

Wereldwijd was ophef ontstaan over het feit dat de vader zijn stervende dochtertje niet meer mocht zien. Zo'n 140.000 mensen hadden een petitie ondertekend waarin de Australische overheid wordt gevraagd om in te grijpen in de zaak tegen Koessler.



Afgelopen vrijdag kreeg Koessler toestemming om zijn dochter op te zoeken in het ziekenhuis. Op Facebook plaatste hij foto's van het emotionele moment.

Agressieve kanker
Koesslers dochter heeft een agressieve vorm van kanker op haar ruggengraat. De tumor drukt op haar organen. Volgens haar artsen heeft het meisje 50 procent kans dat ze de kanker overleeft.
De vader schreef op Facebook waarom hij haar de cannabisolie had gegeven. Volgens hem kreeg ze daardoor weer eetlust. "Ze begon weer te eten als een kanjer", vertelt de vader. "Ze kwam aan, ze had weer energie en ze kreeg zin om buiten te spelen, in plaats van op bed te liggen."
Koessler wordt beschuldigd van het bezitten van verboden verdovende middelen en het toedienen van drugs aan een minderjarige. 23 februari komt hij voor de rechter, hem hangt een celstraf boven het hoofd.

Bron: RTL Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten