Kaakslagen aan Nederland

Op dit blog zal ik, als mede-oprichter van de bekende newsservice "NewsHitter" op Twitter zaken aan de kaak stellen die mij verwonderen.
Uiteraard is uw serieuze mening op mijn kaakslagen van harte welkom.

woensdag 21 januari 2015

Help ons, voorkom uitzetting van dit gezin!

Help ons, voorkom uitzetting van dit gezin! 

(red: dit artikel is out of date. Linkjes werken mogelijk niet meer)
shahlaa-NilooFar

Inmiddels 3 jaar wonen ze nu in Nederland. Gevlucht uit hun vaderland.
Wie kent ze niet in ons dorp Heteren? Dit prachtige gezinnetje heeft zich in zeer korte tijd geliefd gemaakt bij heel veel mensen.
Moeder Shahla, dochter Niloofar en zoon Ali.

Ze hebben er alles aan gedaan om er bij te horen. 

Moeder Shahla - in behandeling voor fibromyalgie (spierreuma) - heeft integratieprocedures, taallessen en taalexamens, allemaal met succes doorlopen. Ze heeft er alles aan gedaan om iets te kunnen betekenen voor medebewoners van Heteren. Taalproblemen mochten daarbij geen barrière zijn. 

Dochter Niloofar studeert in Zwolle en is inmiddels verloofd met iemand die in Nederland achter zal moeten blijven. Als ze uit wordt gezet, houdt dat ook in dat ze haar verloofde niet meer zal zien. Dus einde studie en einde relatie.

Zoon Ali studeert electrotechniek in Arnhem. Hij heeft enorm veel vrienden en is heel sociaal betrokken. Zijn er leuke evenementen of activiteiten voor de jeugd? Ali is erbij en doet mee!
Ze wonen en leven gewoon tussen ons zonder dat wij er last van hebben. Ze doen mee.
Maar nu, totaal onverwacht hebben ze (dankzij procedurefouten veroorzaakt door anderen) het vreselijke bericht gekregen binnen 3 weken te moeten vertrekken naar het land van herkomst. Alles is over. Ze zijn er kapot van. Hoe is dit mogelijk? Mensen die er samen met ons iets moois van willen maken, goede bedoelingen hebben en vooruit willen in het leven, maar nu geen toekomst meer hebben.

Terugkeren is onmogelijk en gevaarlijk. Wat hun te wachten staat is een groot vraagteken. Maar uit berichten die doorkomen via social media blijkt dat het met mensen die hen voor zijn gegaan ellendig is verlopen.

Dit moeten we voorkomen. 

En snel!!

Helaas is het zo geregeld dat ze amper tijd hebben hulp in te roepen. Binnen 3 weken moet alles geregeld zijn. Tijd voor afscheid nemen van alle vrienden en kennissen is er amper.

 
Doe er alles aan om deze mensen hier te houden!

Overgenomen van de originele site: http://voorkomuitzettinggezin.nl/

------------------------------------------------------------------------------

Dit bericht hier geplaatst omdat dit mij veel doet. Deze mensen passen zich aan, leren de taal, studeren, en voegen duidelijk iets toe aan de maatschappij. Dit gezin is een voorbeeld voor velen. Laat hen blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten