Kaakslagen aan Nederland

Op dit blog zal ik, als mede-oprichter van de bekende newsservice "NewsHitter" op Twitter zaken aan de kaak stellen die mij verwonderen.
Uiteraard is uw serieuze mening op mijn kaakslagen van harte welkom.

woensdag 3 juli 2013

Heeft de politie wel voldoende vat op internetcriminaliteit?

Kwetsbare mensen de dupe van internetoplichting.

Als mede-oprichter van NewsHitter@Twitter wil ik het volgende aan de kaak stellen. Enige maanden geleden waren wij aan het zoeken naar middelen om goud op te lossen. Hierbij kwamen wij cyanide tegen als oplosmiddel. Tot onze verbazing zijn wij toen op een serie websites gestuit die gingen over zelfmoord plegen door middel van cyanide, cyaankali, blauwzuurgas, kaliumchloride, enz. De basis site waar alles naar terug verwezen werd was een site over de pil van drion.

Wij zijn gaan speuren waar de site geregistreert is, wie er achter zit en wie de site bezoeken. Ons viel op dat er vaak schoolkinderen op die site komen. Dit is iets dat ons zorgen baarde. Via de reeks sites zou je pillen kunnen kopen waarmee je simpel en zacht een einde kan maken aan je leven. Hij stelt zelfs een vergelijking in met Hitler en Göring. De oplichter zelf zit in Nederland. De sites niet.

Wij zijn met onze gegevens naar de politie gegaan. Zij zijn er flink ingedoken. Ook hebben ze een pil besteld bij de site om te kijken of deze inderdaad echt is. Dat bleek niet het geval te zijn, volgens hen. De pil die je zou krijgen voor bijna 2000 euro is nep. De oplichter stelde op de site voor dat je een lening kon opnemen om de pil te betalen, want als je dood bent dan hoef je die toch niet meer te betalen. Schandalig! De politie heeft ons op de hoogte gehouden en heeft de zaak voorgelegd aan de medisch officier van justitie en er een landelijke recherchezaak van gemaakt en ook zouden ze het doorsturen naar de politiek. Dat dit soort oplichting zomaar kan op het internet dat is natuurlijk te gek voor woorden.

Een aantal sites van hem zijn nog online. De basissite is offline gehaald en je kan het ook niet meer bestellen gelukkig. De schande. Kwetsbare mensen oplichten die toch al aan het einde van hun kunnen zitten.

Wat vinden jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten